Gar­na­len­cur­ry met spi­na­zie

Oosters rijstgerecht met een basis van rode currypasta, kokosmelk en lekker veel groenten.

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Oosters rijstgerecht met een basis van rode currypasta, kokosmelk en lekker veel groenten. 4 personen
3 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken. Schil de gember en halveer de sjalotten. Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker. Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De curry is nu klaar voor verder gebruik.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met de deksel op de pan.
  3. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
  4. Pel ondertussen de garnalen, verwijder het darmkanaal met een scherp mesje en spoel na onder stromend water. Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.
  5. Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.485 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Garnalencurry met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cur­ry met spi­na­zie

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes.

2
2
  • 1 stengel citroengras

Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 2 sjalotten

Schil de gember en halveer de sjalotten.

4
4
  • 2 tl suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 3 tenen knoflook

Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker.

5
5

Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De curry is nu klaar voor verder gebruik.

6
6
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met de deksel op de pan.

7
7
  • 1 portie rode currypasta

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig.

8
8
  • ½ kippenbouillontablet
  • 250 ml kraanwater
  • 400 ml kokosmelk

Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.

9
9
  • 300 g reuzegarnalen

Pel ondertussen de garnalen, verwijder het darmkanaal met een scherp mesje en spoel na onder stromend water.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

10
10
  • 300 g gewassen spinazie
  • 450 g tuinerwten

Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.

11
11
  • 15 g koriander

Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.