Har­ti­ge groen­te­gra­tin

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verdeel de plakken courgette en tomaat dakpansgewijs over de bodem van de ingevette ovenschaal. Bestrooi met het basilicum en peper en zout naar smaak. Roer het ei los in een ruime kom. Voeg de slagroom en de kaas toe en schep de aardappelschijfjes erdoor. Verdeel de aardappelschijfjes over de groenten en bak de gratin in het midden van de hete oven in 35 minuten goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Verdeel de gratin over 4 borden en geef er de rucola bij.

Tip:

Maak voor iedereen een eigen ovenschoteltje. Dat ziet er leuk uit en is ook handig als iemand later eet. Maak de rucola eventueel vlak voor het serveren aan met balsamico-dressing (fles 270 ml).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.