Sho­ar­ma­scho­tel

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
3 93

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in blokjes en de courgettes in plakken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de shoarmareepjes in 5 min. bruin. Bak de paprika 1 minuut mee.
  2. Verdeel de aardappelplakjes en de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel het shoarmavlees en de paprika erover. Leg vervolgens de aardappelschijfjes en de rest van de courgette erop. Bestrooi met peper en zout. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Schenk dit roommengsel over de aardappel en courgette. Strooi kaas erover.
  3. Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 35 minuten goudbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 30-31

Shoarmaschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­ar­ma­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes

Snijd de paprika in blokjes en de courgettes in plakken.

3
3
  • 25 g boter
  • 270 g shoarmareepjes

Verhit de boter in een koekenpan en bak de shoarmareepjes in 5 min. bruin. Bak de paprika 1 minuut mee.

4
4
  • 225 g panklare aardappelschijfjes

Verdeel de aardappelplakjes en de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.

5
5
  • 225 g panklare aardappelschijfjes

Verdeel het shoarmavlees en de paprika erover. Leg vervolgens de aardappelschijfjes en de rest van de courgette erop. Bestrooi met peper en zout.

6
6
  • 2 eieren
  • 125 g slagroom
  • 150 g gemalen oude kaas 48+

Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Schenk dit roommengsel over de aardappel en courgette. Strooi kaas erover.

7
7

Leg de schotel in het midden van de oven en laat in 35 minuten goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.