Har­ti­ge chee­se­ca­ke

Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen.

  • lunch
  • 4 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen. 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de randen. Verwijder de korst van het brood. Druk het brood tegen de binnenkant van de springvorm.
  2. Roer de room, eieren en ricotta door elkaar. Snijd de rucola fijn en schep deze erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het mengsel in de vorm.
  3. Bak de cheesecake in midden van oven in ca. 45 min. gaar. Serveer de cheesecake lauw of op kamertemperatuur.

variatietip:

Voor wie niet van bruinbrood houdt en toch veel voedingsvezels wil eten, is er een verrijkt soort witbrood op de markt. Daarin zijn de grove bruine vezels van volkorenmeel deels vervangen door fijngemalen witte vezels. Verder is het vetgehalte verlaagd en zijn er vitamines toegevoegd. Het brood wordt in deze cheesecake als 'deeg' gebruikt.

combinatietip:

Lekker met tomaten- of sinaasappelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 415 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Hartige cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge chee­se­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de randen.

3
3
  • 9 sneetjes witbrood

Verwijder de korst van het brood. Druk het brood tegen de binnenkant van de springvorm.

4
4
  • 100 ml slankroom
  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 150 g rucola
  • 1 mespunt nootmuskaat

Roer de room, eieren en ricotta door elkaar. Snijd de rucola fijn en schep deze erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

5
5

Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in midden van oven in ca. 45 min. gaar. Serveer de cheesecake lauw of op kamertemperatuur.

variatietip:

Voor wie niet van bruinbrood houdt en toch veel voedingsvezels wil eten, is er een verrijkt soort witbrood op de markt. Daarin zijn de grove bruine vezels van volkorenmeel deels vervangen door fijngemalen witte vezels. Verder is het vetgehalte verlaagd en zijn er vitamines toegevoegd. Het brood wordt in deze cheesecake als 'deeg' gebruikt.

combinatietip:

Lekker met tomaten- of sinaasappelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.