Oven­scho­tel met gei­ten­kaas

Serveer deze verwennerij met verse rucola.

(367)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Serveer deze verwennerij met verse rucola. 4 personen
3 367

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en de helft van de dungesneden ui over de schijfjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geraspte kaas.
  2. Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.
  3. Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.

bereidingstip:

Bereid je meerdere ovenschotels tegelijkertijd in de oven, houd er dan rekening mee dat je de oventijd moet verlengen. Zet de gerechten, als het kan, naast elkaar in de oven. Staan ze onder elkaar, wissel ze dan halverwege de oventijd om. Boven is het vaak heter dan onder.

bereidingstip:

Op het bakken na kun je de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem pas op de dag zelf.

combinatietip:

Lekker met rucola

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g aardappelschijfjes

Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal.

3
3
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien

Snijd de courgette in plakjes en de ui in dunne ringen. Verdeel de helft van de courgette en de helft van de ui over de schijfjes.

4
4
  • 75 g geraspte belegen geitenkaas

Bestrooi met peper, zout en de geraspte kaas.

5
5
  • 16 semi-zongedroogde tomaten

Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal.

6
6
  • 350 g aardappelschijfjes

Leg daarop de aardappelschijfjes en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.

7
7
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 75 g geraspte belegen geitenkaas

Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de kaas erover.

8
8

Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.

bereidingstip:

Bereid je meerdere ovenschotels tegelijkertijd in de oven, houd er dan rekening mee dat je de oventijd moet verlengen. Zet de gerechten, als het kan, naast elkaar in de oven. Staan ze onder elkaar, wissel ze dan halverwege de oventijd om. Boven is het vaak heter dan onder.

bereidingstip:

Op het bakken na kun je de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem pas op de dag zelf.

combinatietip:

Lekker met rucola

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.