Gig­li met cour­get­te en munt

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de courgettes in de lengte. Snijd de helften in plakjes van 1 cm dik. Bestrooi ze met een klein beetje zout. Verhit de hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken naar smaak zout en peper toe. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze even mee. Voeg de stukjes courgette, de semigedroogde tomaatjes en de munt toe en stoof de groenten zachtjes in ca. 10 min. gaar.
  2. Kook intussen de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een schaaltje. Giet de gigli af en schep de pasta door de groenten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Voeg als de pasta te droog is, een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe.
  3. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden en serveer de kaas apart erbij.

Tip:

In plaats van geitenkaas kunt u ook gewoon geraspte oude kaas gebruiken. Voeg ook eens wat citroensap toe. Het geeft het gerecht een heerlijke zomerse smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.