Au­ber­gi­ne­pas­ta

Leuk weetje: dit is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst!

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Leuk weetje: dit is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst! 4 personen
3 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in kleine blokjes, bestrooi ze met (ruim) zout naar smaak en laat ze 10 minuten staan in een vergiet. Zo trekt het vocht uit de aubergines, waardoor ze straks bij het bakken minder olie opnemen. Dep droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Pers de knoflook boven de pan. Bak de aubergineblokjes met de knoflook al omscheppend in 10 minuten mooi goudbruin.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en houd wat achter voor de garnering. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep de aubergine en het basilicum met de helft van de kaas door de pasta. Breng opnieuw op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pasta met de rest van de kaas en strooi het achtergehouden basilicum erover.

Tip:

Deze pasta met aubergine en basilicum is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst, verdediger bij Feyenoord. 'Het is de combinatie: aubergine is een van mijn favoriete groenten en de pasta levert lekker veel koolhydraten. Die heb ik hard nodig om goede prestaties neer te zetten. Mijn vrouw maakt dit gerecht voor mij, meestal voor een wedstrijd. Ik eet deze pasta al zeker vijf jaar regelmatig en het verveelt nooit!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Auberginepasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­pas­ta

1
1
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in kleine blokjes, bestrooi ze met (ruim) zout naar smaak en laat ze 10 minuten staan in een vergiet. Zo trekt het vocht uit de aubergines, waardoor ze straks bij het bakken minder olie opnemen. Dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Pers de knoflook boven de pan. Bak de aubergineblokjes met de knoflook al omscheppend in 10 minuten mooi goudbruin.

3
3
  • 300 g tagliatelle
  • 15 g verse basilicum

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en houd wat achter voor de garnering. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Schep de aubergine en het basilicum met de helft van de kaas door de pasta. Breng opnieuw op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pasta met de rest van de kaas en strooi het achtergehouden basilicum erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.