Snijd de aubergines in kleine blokjes, bestrooi ze met (ruim) zout naar smaak en laat ze 10 minuten staan in een vergiet. Zo trekt het vocht uit de aubergines, waardoor ze straks bij het bakken minder olie opnemen. Dep droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Pers de knoflook boven de pan. Bak de aubergineblokjes met de knoflook al omscheppend in 10 minuten mooi goudbruin.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en houd wat achter voor de garnering. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de aubergine en het basilicum met de helft van de kaas door de pasta. Breng opnieuw op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pasta met de rest van de kaas en strooi het achtergehouden basilicum erover.
Auberginepasta
Leuk weetje: dit is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst!
- algemeenDeze pasta met aubergine en basilicum is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst, verdediger bij Feyenoord. 'Het is de combinatie: aubergine is een van mijn favoriete groenten en de pasta levert lekker veel koolhydraten. Die heb ik hard nodig om goede prestaties neer te zetten. Mijn vrouw maakt dit gerecht voor mij, meestal voor een wedstrijd. Ik eet deze pasta al zeker vijf jaar regelmatig en het verveelt nooit!'
Gerelateerde recepten
Auberginepasta
Leuk weetje: dit is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst!

hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in kleine blokjes, bestrooi ze met (ruim) zout naar smaak en laat ze 10 minuten staan in een vergiet. Zo trekt het vocht uit de aubergines, waardoor ze straks bij het bakken minder olie opnemen. Dep droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Pers de knoflook boven de pan. Bak de aubergineblokjes met de knoflook al omscheppend in 10 minuten mooi goudbruin.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en houd wat achter voor de garnering. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de aubergine en het basilicum met de helft van de kaas door de pasta. Breng opnieuw op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pasta met de rest van de kaas en strooi het achtergehouden basilicum erover.
algemeen:Deze pasta met aubergine en basilicum is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst, verdediger bij Feyenoord. 'Het is de combinatie: aubergine is een van mijn favoriete groenten en de pasta levert lekker veel koolhydraten. Die heb ik hard nodig om goede prestaties neer te zetten. Mijn vrouw maakt dit gerecht voor mij, meestal voor een wedstrijd. Ik eet deze pasta al zeker vijf jaar regelmatig en het verveelt nooit!'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
300 g verse tagliatelle
15 g verse basilicum
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
keukenpapier