Bill Gran­ger's au­ber­gi­ne par­mi­gi­a­na

Gegrilde aubergine met tomaat, kaas en basilicum uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Gegrilde aubergine met tomaat, kaas en basilicum uit de oven 4 personen
3 187

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tomatenblokjes voor de saus in een pan en laat ze 2 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de knoflook fijn. Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook en 1 el olijfolie door. Breng de tomatensaus op smaak met zeezout en zet hem apart.
  2. Zet de ovengrill aan. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm. Leg de plakken aubergine op een licht met olie ingevette bakplaat. Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper. Gril de plakjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Verhit de oven tot 200 °C.
  3. Schep voor de parmigiana een opscheplepel tomatensaus in een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee. Leg er van de plakjes aubergine in, verdeel daarop de helft van de gruyère en een beetje Parmezaan. Maak nog zo’n laag. Schep de overgebleven tomatensaus erover en eindig met ricotta, basilicum en royaal Parmezaan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven. Verwijder de folie en bak de parmigiana nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. Laat hem voor het opdienen een paar minuten staan.

Tip:

Bron: Bill's Italian Basics, Bill Granger.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.105 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bill Granger's aubergine parmigiana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bill Gran­ger's au­ber­gi­ne par­mi­gi­a­na

1
1
  • 600 g tomatenblokjes

Doe de tomatenblokjes voor de saus in een pan en laat ze 2 minuten zachtjes pruttelen.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook en 1 el olijfolie door.

3
3

Breng de tomatensaus op smaak met zeezout en zet hem apart.

4
4
  • 3 aubergines

Zet de ovengrill aan. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm.

5
5

Leg de plakken aubergine op een licht met olie ingevette bakplaat. Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper.

6
6

Gril de plakjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Verhit de oven tot 200 °C.

7
7

Schep voor de parmigiana een opscheplepel tomatensaus in een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee.

8
8
  • 220 g geraspte gruyère
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas

Leg er van de plakjes aubergine in, verdeel daarop de helft van de gruyère en een beetje Parmezaan. Maak nog zo’n laag.

9
9
  • 90 g ricotta
  • 15 g basilicum

Schep de overgebleven tomatensaus erover en eindig met ricotta, basilicum en royaal Parmezaan.

10
10

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven.

11
11

Verwijder de folie en bak de parmigiana nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. Laat hem voor het opdienen een paar minuten staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.