Spa­ghet­ti met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus

Pasta zonder groente, maar mét lekker veel groente en lekker veel smaakmakers.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta zonder groente, maar mét lekker veel groente en lekker veel smaakmakers. 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de aubergine schoon en halveer in de lengte. Snijd de helften in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Maak de peper schoon en snijd in kleine stukjes. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.
  2. Verhit in een pan de olie. Bak de ui zachtjes voor ca. 3 min. Pel de knoflook en pers erboven uit. Bak de peperstukjes kort mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker, peper en zout toe. Laat de tomatensaus ca. 20 min. zachtjes pruttelen.
  3. Verkruimel intussen de ricotta. Scheur de basilicum in stukjes. Spoel de aubergineplakjes af en dep goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de helft van de aubergine snel aan beide kanten goudbruin.
  4. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de 2 el olie en bak de rest van de aubergine goudbruin. Kook de spaghetti in ruim water met zout en 1 el olie volgens de aanwijzingen op verpakking beetgaar.
  5. Roer de helft van de ricotta en de helft van de basilicum door de saus. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de saus en 2/3 van de aubergine erdoor. Verdeel de rest van de aubergine, ricotta en basilicum over de pasta. Serveer eventueel met geraspte kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Spaghetti met aubergine-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui

Maak de aubergine schoon en halveer in de lengte. Snijd de helften in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Maak de peper schoon en snijd in kleine stukjes. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes

Verhit in een pan de olie. Bak de ui zachtjes voor ca. 3 min. Pel de knoflook en pers erboven uit. Bak de peperstukjes kort mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker, peper en zout toe. Laat de tomatensaus ca. 20 min. zachtjes pruttelen.

3
3
  • 75 g ricotta
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 2 el olijfolie

Verkruimel intussen de ricotta. Scheur de basilicum in stukjes. Spoel de aubergineplakjes af en dep goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de helft van de aubergine snel aan beide kanten goudbruin.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 400 g spaghetti

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de 2 el olie en bak de rest van de aubergine goudbruin. Kook de spaghetti in ruim water met zout en 1 el olie volgens de aanwijzingen op verpakking beetgaar.

5
5

Roer de helft van de ricotta en de helft van de basilicum door de saus. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Schep de saus en 2/3 van de aubergine erdoor. Verdeel de rest van de aubergine, ricotta en basilicum over de pasta.

6
6
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Serveer eventueel met geraspte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.