Au­ber­gi­ne uit de oven

Haal de grillpan maar alvast tevoorschijn!

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Haal de grillpan maar alvast tevoorschijn! 4 personen
3 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in partjes. Snijd de knoflook fijn en scheur de blaadjes van het basilicum. Verhit de grillpan en gril de aubergine in 5 min. goudbruin en bijna gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes, kruiden en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Vet de ovenschaal in met olie. Doe de aubergine in de schaal, voeg de tomatensaus toe en schep om.
  3. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aubergine uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g basilicum

Snijd de aubergine in partjes. Snijd de knoflook fijn en scheur de blaadjes van het basilicum.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Verhit de grillpan en gril de aubergine in 5 min. goudbruin en bijna gaar.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde oregano

Voeg de tomatenblokjes, kruiden en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen.

6
6
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Doe de aubergine in de schaal, voeg de tomatensaus toe en schep om.

7
7
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.