Spi­na­zie­fu­sil­li uit de oven

Laagjespasta zonder lasagnebladen, maar mét fusilli, tomaat en lekker veel kaas.

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Laagjespasta zonder lasagnebladen, maar mét fusilli, tomaat en lekker veel kaas. 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli 8 minuten (hoeft niet helemaal gaar te zijn). Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep de spinazie om met de slagroom en breng dit op smaak met peper en evenuteel zout.
  2. Verdeel een dun laagje spinazie over de bodem van de ovenschaal, bedek dit met een derde van de fusilli en leg hierop een laagje tomatenblokjes. Bestrooi dit met peper en eventueel zout.
  3. Leg hierop achtereenvolgens een laagje fusilli, tomatenblokjes, spinazie, fusilli, spinazie en bestrooi de schotel tot slot met de geraspte kaas. Bak de spinazieschotel in 35 minuten gaar in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziefusilli uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­fu­sil­li uit de oven

1
1
  • 500 g fusilli
  • 2 el olijfolie
  • 450 g gesneden bladspinazie
  • 125 ml slagroom

Kook de fusilli 8 minuten (hoeft niet helemaal gaar te zijn). Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep de spinazie om met de slagroom en breng dit op smaak met peper en evenuteel zout.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes

Verdeel een dun laagje spinazie over de bodem van de ovenschaal, bedek dit met een derde van de fusilli en leg hierop een laagje tomatenblokjes. Bestrooi dit met peper en eventueel zout.

3
3
  • 100 g geraspte jonge kaas

Leg hierop achtereenvolgens een laagje fusilli, tomatenblokjes, spinazie, fusilli, spinazie en bestrooi de schotel tot slot met de geraspte kaas. Bak de spinazieschotel in 35 minuten gaar in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.