Bloem­kool­pas­ta uit de oven

(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 216

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken. Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas. Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
  2. U kunt de bloemkoolpasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Verwarm de pasta voor het serveren 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Tip:

Voor een vispasta vervangt u de hamblokjes door gerookte zalmsnippers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolpasta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­pas­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 350 g volkoren penne
  • 750 g bloemkool

Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in weinig water met zout in 5 min. beetgaar.

3
3

Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken.

4
4
  • 250 g hamblokjes
  • 200 g bechamelsaus

Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de besciamella om in de ovenschaal.

5
5
  • 100 g jonge kaas
  • 200 g bechamelsaus

Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de bechamelsaus over de pasta en bestrooi met de kaas.

6
6

Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.