Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tje uit de oven

Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie.

(287)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie. 4 personen
3 287

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 min. de broccoli toe.
  2. Vet de ovenschaal in met boter. Giet de penne en broccoli af en schep ze in de ovenschaal om met de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes met vocht en hamblokjes. Snijd de knoflook fijn. Meng de gemalen kaas met de knoflook en wat zout en peper. Verdeel dit over het gerecht en druppel er een el olie uit het potje gedroogde tomaten over.
  3. Zet de schotel ca. 20 min. in de oven tot het kaaslaagje bruin en krokant is geworden. Serveer het gerecht warm.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.190 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 32-33

Macaronischoteltje uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tje uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in blokjes.

3
3
  • 250 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 min. de broccoli toe.

4
4
  • 2 el boter om in te vetten

Vet de ovenschaal in met boter.

5
5
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 g hamblokjes

Giet de penne en broccoli af en schep ze in de ovenschaal om met de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes met vocht en hamblokjes.

6
6
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7
  • 150 g gemalen belegen kaas 30+

Meng de gemalen kaas met de knoflook en wat zout en peper. Verdeel dit over het gerecht en druppel er een el olie uit het potje gedroogde tomaten over.

8
8

Zet de schotel ca. 20 min. in de oven tot het kaaslaagje bruin en krokant is geworden. Serveer het gerecht warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.