Oven­scho­tel au­ber­gi­ne

Gegrilde aubergine, tomatensaus, aardappelen en kaas. Vier basiselementen die samen een goddelijk geheel vormen in deze ovenschotel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(288)waardeer
hoofdgerecht Gegrilde aubergine, tomatensaus, aardappelen en kaas. Vier basiselementen die samen een goddelijk geheel vormen in deze ovenschotel. 4 personen
3 288

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30)
  • staafmixer

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de aubergine erop en bak 10 min. in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij en winterpeen fijn.
  3. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de bleekselderij, winterpeen en ui op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg dit ook toe. Laat de saus 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg de basilicumblaadjes toe. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal.
  4. Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met kaas. Herhaal tot de aubergine op is en eindig met tomatensaus en kaas. Verdeel de boter erover en zet de aubergineschotel 20 min. in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel aubergine

terug naar recept

Oven­scho­tel au­ber­gi­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 aubergines
  • 70 ml olijfolie

Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de aubergine erop en bak ca. 10 min. in de oven.

3
3
  • 1 ui
  • 1 bleekselderij
  • 125 g winterpeen

Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij en winterpeen fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 30 ml olijfolie

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de bleekselderij, winterpeen en ui op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Roer af en toe.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg dit ook toe. Laat de saus 15 min. zachtjes koken.

6
6
  • 15 g basilicum

Pureer met de staafmixer. Voeg de basilicumblaadjes toe. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 100 g geraspte jong belegen kaas (puur&eerlijk biologisch)

Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met kaas. Herhaal tot de aubergine op is en eindig met tomatensaus en kaas.

8
8
  • 30 g boter

Verdeel de boter erover en zet de aubergineschotel ca. 20 min. in de oven.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.