Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Oven­scho­tel au­ber­gi­ne

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 25 min bereiden
    • 20 min wachten
(266)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: aubergines, olijfolie, bleekselderij, winterpeen, ui, tomatenblokjes, basilicum, kaas jong belegen en boter Italiaans hoofdgerecht 4 personen 445 kcal
3 266

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 30 cm, staafmixer

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de aubergine erop en bak 10 min. in de oven. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak de bleekselderij, de winterpeen en de ui op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg dit ook toe. Laat de saus 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg het basilicum toe. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met kaas. Herhaal tot de aubergine op is en eindig met tomatensaus en kaas. Verdeel de boter erover en zet de aubergineschotel 20 min. in de oven. Lekker met rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 445 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Vet 39 g
  • Koolhydraten 13 g
Tags