Op­per­doe­zer Ron­de met ha­ring­sa­la­de en bies­look­saus

Een zomerse salade met warme Opperdoezers, gerookte haring en een frisse bieslookmayonaise.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een zomerse salade met warme Opperdoezers, gerookte haring en een frisse bieslookmayonaise. 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af. Snipper ondertussen de ui. Snijd de bieslook fijn. Doe in een kom en meng met de mayonaise. Pers de knoflook erboven. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties. Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.

combinatietip:

Lekker met zoetzure augurkjes.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­doe­zer Ron­de met ha­ring­sa­la­de en bies­look­saus

1
1
  • 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen

Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 1 ui
  • 25 g bieslook
  • 100 ml mayonaise

Snipper ondertussen de ui. Snijd de bieslook fijn. Doe in een kom en meng met de mayonaise.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kraanwater

Pers de knoflook erboven. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 300 g romatomaten
  • 250 g gesneden andijvie
  • 300 g gerookte haringfilet

Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties.

5
5

Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.

combinatietip:

Lekker met zoetzure augurkjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.