Cae­sar­sa­la­de van ro­mai­ne­sla met aard­ap­pel en ei

Met zelfgemaakte croutons.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Met zelfgemaakte croutons. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook in water met zout in ca. 15 min. gaar. Voeg de laatste 8 min. de eieren toe. Giet af en neem de eieren uit de pan. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat de aardappelen met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd voor de croutons het stokbrood in stukjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak in het achtergebleven bakvet de stukjes stokbrood al omscheppend in 5 min. goudbruin en knapperig. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep geregeld om.
  5. Pel ondertussen de eieren en snijd in kwarten. Meng in een ruime kom de sla, paprika, salade-ui en aardappel met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met het ei, spek en de croutons.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Anitinori Santa Cristina Pinot Grigio.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Caesarsalade van romainesla met aardappel en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar­sa­la­de van ro­mai­ne­sla met aard­ap­pel en ei

1
1
  • 600 g Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 4 eieren

Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook in water met zout in ca. 15 min. gaar. Voeg de laatste 8 min. de eieren toe.

2
2

Giet af en neem de eieren uit de pan. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat de aardappelen met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 2 rode paprika's
  • 1 bosje salade-ui

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 Franse baguettes
  • 2 tenen knoflook

Snijd voor de croutons het stokbrood in stukjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 1 pakje gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 3 min. goudbruin. Keer halverwege.

6
6

Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

7
7

Bak in het achtergebleven bakvet de stukjes stokbrood al omscheppend in 5 min. goudbruin en knapperig.

8
8

Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep geregeld om. Pel ondertussen de eieren en snijd in kwarten.

9
9
  • 200 g romainesla
  • 100 ml caesardressing

Meng in een ruime kom de sla, paprika, salade-ui en aardappel met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Garneer de salade met het ei, spek en de croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.