Sa­la­de van ha­ring & aard­ap­pel

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in plakjes en kook deze in weinig water met zout in 15 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de sperziebonen toe. Laat de aardappelen en sperziebonen uitlekken in een vergiet en koel ze af onder koud, stromend water.
  2. Verwijder het vel van de haringfilet en snijd de filet in stukken van ca. 1 1/2 cm. Klop een dressing van de mosterd, de mayonaise, de kwark en 2 el water.
  3. Schep de aardappelen, de sperziebonen, de haringfilet, de dressing en de ui voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de veldsla over 4 borden en schep er de aardappelsalade op.

Tip:

In plaats van gerookte haringfilet kunt u ook makreelfilet gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.