Ham­bur­ger met ru­co­la-bo­nen­sa­la­de

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen de aardappelen schoon, snijd ze in parten en kook 15 min. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Steek ondertussen de barbecue aan. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Pers 1 teen knoflook en meng deze door 1 el olie, voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrijk de hamburgers met de knoflookolie. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelparten in ca. 12 min. goudbruin. Snijd de tweede teen knoflook grof en schep deze er op het laatst door. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar, spoel ze af onder koud stromend water. Gril de hamburgers aan beide kanten ca. 4 min. op de barbecue. Klop een dressing van de rest van de olie, de azijn en peper en zout naar smaak en schep dit door de salade. Verdeel de salade, hamburgers en knoflookaardappelen over 4 borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.