Op­per­doe­zers met pe­ter­se­lie­bo­ter

Omdat Opperdoezers van zichzelf al vol en romig smaken, heb je niet veel meer nodig dan een eenvoudige peterselieboter.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Omdat Opperdoezers van zichzelf al vol en romig smaken, heb je niet veel meer nodig dan een eenvoudige peterselieboter. 4 personen
4 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan.Halveer ze en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met het zeezout en de peterselie. Houd wat peterselie achter om te garneren.
  2. Giet de aardappelen af. Meng de peterselieboter door de aardappelen en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep de aardappelen op een schaal, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer direct.

variatietip:

Vervang de peterselie door fijngesneden dille.

combinatietip:

Lekker bij gebakken vis

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Opperdoezers met peterselieboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­doe­zers met pe­ter­se­lie­bo­ter

1
1
  • 750 g Opperdoezer Ronde aardappelen

Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Halveer ze en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar

2
2
  • 20 g platte peterselie
  • 75 g boter
  • 1 tl grof zeezout

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met het zeezout en de peterselie. Houd wat peterselie achter om te garneren.

3
3

Giet de aardappelen af. Meng de peterselieboter door de aardappelen en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan.

4
4

Schep de aardappelen op een schaal, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer direct.

variatietip:

Vervang de peterselie door fijngesneden dille.

combinatietip:

Lekker bij gebakken vis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.