Wraps met kip, pa­pri­ka en ijs­berg­sla

In 20 minuten gemaakt. Wokken, mengen, beleggen, oprollen en smullen maar!

(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht In 20 minuten gemaakt. Wokken, mengen, beleggen, oprollen en smullen maar! 4 personen
3 272

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilets in reepjes. Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de rode paprika in de lengte in repen. Verhit de olie in een wok. Bak de kipfiletreepjes in 5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de ui en paprika toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak de wortels schoon en snijd ze in de lengte in vieren. Meng de wortels en ijsbergsla in een schaal met de kip met paprika en ui.
  3. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tortilla's en bestrijk ze met ketchup. Beleg ze met het kip-en-slamengsel, vouw de ronde kant over de vulling en rol de tortilla's op. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker.

serveertip:

Serveer de tortilla's per 3 stuks.

bewaartip:

Picknicken? Verpak de wraps rechtopstaand in een koelkastdoos en neem ze zo mee.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 28-29

Wraps met kip, paprika en ijsbergsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met kip, pa­pri­ka en ijs­berg­sla

1
1
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilets in reepjes.

2
2
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de rode paprika in de lengte in repen.

3
3
  • 3 el wokolie

Verhit de olie in een wok. Bak de kipfiletreepjes in 5 min. gaar. Voeg in de laatste minuut de ui en paprika toe. Breng op smaak met zout en peper.

4
4
  • 300 g bos peen

Maak de wortels schoon en snijd ze in de lengte in vieren.

5
5
  • 200 g ijsbergsla

Meng de wortels en ijsbergsla in een schaal met de kip met paprika en ui.

6
6
  • 6 tortillawraps

Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 100 ml ketchup

Halveer de tortilla's en bestrijk ze met ketchup.

8
8

Beleg ze met het kip-en-slamengsel, vouw de ronde kant over de vulling en rol de tortilla's op. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker.

serveertip:

Serveer de tortilla's per 3 stuks.

bewaartip:

Picknicken? Verpak de wraps rechtopstaand in een koelkastdoos en neem ze zo mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.