Tor­til­la­wrap met kip en ijs­berg­sla

Deze goedgevulde wrap is ideaal als snelle doordeweekse maaltijd.

(220)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze goedgevulde wrap is ideaal als snelle doordeweekse maaltijd. 4 personen
2 220

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn. Meng 2/3 van de munt met de ijsbergsla en de paprikamix. Houd 1/3 van de salade apart. Besprenkel de rest van de salade met de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de munt.
  3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in reepjes van 1 cm. Bestrijk de wraps met de mangochutney, maar laat 2 cm van de rand vrij. Verdeel de kipreepjes en de achtergehouden salade erover.
  4. Rol de wraps op, snijd diagonaal door en serveer met de rest van de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 07 - Fiësta!, Receptkaarten Allerhande 7 2015

Tortillawrap met kip en ijsbergsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­wrap met kip en ijs­berg­sla

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 4 kipschnitzels

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

2
2
  • 15 g munt
  • 400 g ijsbergsla
  • 150 g rauwkost zoetepaprikamix

Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn. Meng 2/3 van de munt met de ijsbergsla en de paprikamix. Houd 1/3 van de salade apart.

3
3
  • 2 el sladressing yoghurt

Besprenkel de rest van de salade met de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de munt.

4
4
  • 8 tortillawraps

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Snijd de kip in reepjes van 1 cm.

6
6
  • 4 el mangochutney

Bestrijk de wraps met de mangochutney, maar laat 2 cm van de rand vrij. Verdeel de kipreepjes en de achtergehouden salade erover.

7
7

Rol de wraps op, snijd diagonaal door en serveer met de rest van de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.