Wraps met ge­rook­te kip en avo­ca­do

Aan de rol: met kip, rauwe groenten en een smeuïge dressing van mayo en zure room.

(2.179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Aan de rol: met kip, rauwe groenten en een smeuïge dressing van mayo en zure room. 4 personen
3 2179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in repen. Snipper de ui en snijd de wortels in plakjes. Snijd de bosui in de lengte door. Halveer de helften nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden. Roer de mayonaise door de zure room en schep de kip, ui en wortel erdoor. Snijd de munt fijn en voeg toe aan de kipsalade. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Pers de limoen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in repen en besprenkel met 2 el limoensap.
  3. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel kipsalade over tortilla's en leg avocado erop. Bestrooi met bosui en klap één zijkant over de vulling. Rol de tortilla's op en serveer direct.

bereidingstip:

De avocado is rijp als de steelaanzet licht meegeeft. Avocadovruchtvlees verkleurt snel, besprenkel het daarom meteen met limoen- of citroensap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.200 mg
Tags
Ook te zien in

Wraps met gerookte kip en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met ge­rook­te kip en avo­ca­do

1
  • 300 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in repen.

2
  • 1 rode ui
  • 10 bospeentjes

Snipper de ui en snijd de wortels in plakjes.

3
  • 1 bosui

Snijd de bosui in de lengte door. Halveer de helften nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden.

4
  • 2 el mayonaise
  • 125 ml zure room

Roer de mayonaise door de zure room en schep de kip, ui en wortel erdoor.

5
  • 3 el munt

Snijd de munt fijn en voeg toe aan de kipsalade. Breng op smaak met peper en zout.

6
  • 1 limoen

Pers de limoen uit.

7
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in repen en besprenkel met 2 el limoensap.

8
  • 8 grote tortillawraps

Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9

Verdeel kipsalade over tortilla's en leg avocado erop.

10

Bestrooi met bosui en klap één zijkant over de vulling. Rol de tortilla's op en serveer direct.

11

Bon appétit!

bereidingstip:

De avocado is rijp als de steelaanzet licht meegeeft. Avocadovruchtvlees verkleurt snel, besprenkel het daarom meteen met limoen- of citroensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.