Ge­gril­de ro­de ui­en met mar­jo­leindres­sing

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillmand
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In schaal marjolein, knoflook, olijfolie en balsamicoazijn en naar smaak zout en peper door elkaar kloppen. Tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.
  2. Uien in goed ingevette grillmand of op goed ingevette grilltopper in ca. 15 min. gaar en goudbruin grillen. Uien regelmatig omscheppen. Uien door dressing in kom scheppen en smaken enkele min. laten intrekken. Lekker bij o.a. Italiaanse Quornburger (recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en kant-en-klare Tivallburgers.

Tip:

Alvast voor morgen: maak een dubbele hoeveelheid van deze verrukkelijke uien. Na een nachtje marineren zijn ze namelijk nog lekkerder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.