Gra­tin van ro­de ui­en en aard­ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppend 5 min. Snijd de kaas in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de uien over de ovenschaal en leg de plakjes kaas erop.
  2. Schaaf de aardappelen met een kaasschaaf in dunne plakjes. Voeg de room, de Provençaalse kruidenmix en peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel op de uien met kaas en maak de bovenkant glad. Bak in de oven in 45 min. gaar en goudbruin.
  3. Verdun de mayonaise met 2 el water. Meng door de ijsbergsla. Maak de gratin los van de rand, leg er een platte schaal of snijplank op en keer om, zodat de uien bovenop liggen. Serveer met de salade.

Tip:

De rest van de kookroom is lekker in pastasaus (met spekjes) of soep. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.