Ge­meng­de ge­gril­de sa­la­de

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Voor dressing in kommetje 3 el olijfolie, azijn, knoflook, kruiden en naar smaak zout en peper door elkaar kloppen. Tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.
  2. Paprika en courgette met olie bestrijken, op goed ingevette grilltopper uitspreiden en grillen tot stukken gelijkmatig bruin zijn. Groenten keren en andere kant ook gelijkmatig bruin grillen. Groenten in schaal scheppen. Uien en champignons met olie bestrijken, op dezelfde wijze grillen en ook in schaal scheppen. Dressing over groenten schenken en alles goed door elkaar scheppen. Smaken minimaal 15 min. laten intrekken. Lekker bij mediterraan gekruide gerechten.

Tip:

Er zijn tal van verrukkelijke variaties te verzinnen op deze salade. Wat dacht u van plakken aubergine in plaats van de champignons? Of een half bakje kerstomaatjes erbij?

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.