Pas­ti­naak met ro­de ui

De zoete, anijsachtige pastinaak heeft niet veel meer nodig dan een beetje pit van rode ui.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De zoete, anijsachtige pastinaak heeft niet veel meer nodig dan een beetje pit van rode ui. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in parten. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Meng de pastinaak, ui, knoflook en tijm met de olie, azijn, honing, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

bereidingstip:

Maak een dubbele hoeveelheid en gebruik de helft voor een lekkere soep. Voeg dan alleen nog 1½ liter groentebouillon toe en pureer alle ingrediënten (het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij). Je kunt de soep afgedekt maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Warm op laag vuur op tot tegen de kook aan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pastinaak met rode ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ti­naak met ro­de ui

1
1
  • 800 g pastinaak
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in parten. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn.

2
2
  • 4 takjes takjes tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing

Meng de pastinaak, ui, knoflook en tijm met de olie, azijn, honing, peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

bereidingstip:

Maak een dubbele hoeveelheid en gebruik de helft voor een lekkere soep. Voeg dan alleen nog 1½ liter groentebouillon toe en pureer alle ingrediënten (het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij). Je kunt de soep afgedekt maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Warm op laag vuur op tot tegen de kook aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.