Ge­ka­ra­mel­li­seer­de ra­dic­chio met ro­ze­ma­rijn

Door de groenten te grillen houden ze een lekkere bite.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Door de groenten te grillen houden ze een lekkere bite. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie. Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, knoflook, honing en rozemarijn door elkaar in een kommetje.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de helft van de radicchio in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Schenk de helft van de dressing erover en laat 1 min. karamelliseren, terwijl je de radicchio regelmatig keert.
  3. Neem uit de pan en leg op een bord, houd warm onder een deksel en maak de pan tussendoor schoon. Gril de 2e portie. Hak de peterselie fijn. Snijd de peterselie fijn. Strooi over het gerecht en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geroosterde aardappelen en kip of biefstuk.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gekaramelliseerde radicchio met rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ka­ra­mel­li­seer­de ra­dic­chio met ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 2 kroppen radicchio
  • 2 el olijfolie

Snijd elk kropje radicchio in 8 parten, laat de kern eraan. Bestrijk ze met de olie.

2
2
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el honing
  • 4 el balsamicoazijn

Snijd de knoflook fijn en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng de azijn, knoflook, honing en rozemarijn door elkaar in een kommetje.

3
3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de helft van de radicchio in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

4
4

Schenk de helft van de dressing erover en laat 1 min. karamelliseren, terwijl je de radicchio regelmatig keert.

5
5

Neem uit de pan en leg op een bord, houd warm onder een deksel en maak de pan tussendoor schoon. Gril de 2e portie.

6
6
  • 3 el peterselie

Snijd de peterselie fijn. Strooi over het gerecht en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geroosterde aardappelen en kip of biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.