Schelp­jes met bleek­sel­de­rij-to­nijn­saus

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en bewaar het groen en pers de knoflook. Kook de schelpjesmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet het water uit de blikjes tonijn af.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bleekselderij, de pastasaus en de knoflook toe en breng de saus al roerend aan de kook. Stoof de bleekselderij 5 min., schep af en toe om. Schep de tonijn door de saus en warm de saus nog even door.
  3. Schep de schelpjesmacaroni in 4 diepe borden, verdeel de bleekselderij-tonijnsaus erover. Knip het bleekselderijgroen fijn en strooi het over het gerecht.

Tip:

Bleekselderij is ook heerlijk in soepen en salades.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Schelpjes met bleekselderij-tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schelp­jes met bleek­sel­de­rij-to­nijn­saus

1
1
  • 1 ui
  • 600 g bleekselderij
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en bewaar het groen en pers de knoflook.

2
2
  • 300 g schelpjespasta
  • 200 g tonijnmoot

Kook de schelpjesmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet het water uit de blikjes tonijn af.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui goudbruin.

4
4
  • 780 g sugo pastasaus pikant

Voeg de bleekselderij, de pastasaus en de knoflook toe en breng de saus al roerend aan de kook.

5
5

Stoof de bleekselderij 5 min., schep af en toe om. Schep de tonijn door de saus en warm de saus nog even door.

6
6

Schep de schelpjesmacaroni in 4 diepe borden, verdeel de bleekselderij-tonijnsaus erover. Knip het bleekselderijgroen fijn en strooi het over het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.