Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes in to­ma­ten­saus

Rijk van smaak en kleur. Dit auberginegerecht spat van je bord!

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijk van smaak en kleur. Dit auberginegerecht spat van je bord! 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en schil de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes van ½ x ½ cm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de groenten 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Bestrijk met 4 el olie beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergines in delen in 6 min. Keer halverwege.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. bruin. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zacht stoven met de deksel op de pan.
  4. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng het groentemengsel met de ricotta, de helft van het basilicum en peper. Schep op elke plak aubergine een bergje van het ricottamengsel en rol op. Zet de rolletjes in de tomatensaus en warm nog 1 min. zachtjes door. Garneer met de rest van het basilicum.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Auberginerolletjes in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes in to­ma­ten­saus

1
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 2 bleekselderij

Snipper de ui en schil de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes van ½ x ½ cm.

2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

3
  • 2 aubergines
  • 4 el olijfolie

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Bestrijk met de olie beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergines in delen in 6 min. Keer halverwege.

5
  • 2 el olijfolie
  • 12 rundergehaktballetjes
  • 390 g sugo pastasaus pikant

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. bruin. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zacht stoven met de deksel op de pan.

6
  • 15 g basilicum
  • 250 g ricotta

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng het groentemengsel met de ricotta, de helft van het basilicum en peper.

7

Schep op elke plak aubergine een bergje van het ricottamengsel en rol op. Zet de rolletjes in de tomatensaus en warm nog 1 min. zachtjes door.

8

Garneer met de rest van het basilicum. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.