Schelp­jes met cour­get­te, munt & aman­de­len

Deze rappe pasta zit vól smaak: artisjokharten, munt en citroenolie. De amandelen maken het gerecht lekker crunchy.

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze rappe pasta zit vól smaak: artisjokharten, munt en citroenolie. De amandelen maken het gerecht lekker crunchy. 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten.Voeg de courgette en knoflook toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en hak de amandelen grof. Voeg de artisjokharten, peper en eventueel zout toe aan het groentemengsel en verwarm nog 2 min. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.
  4. Meng de pasta, amandelen, de helft van de munt en de citroenolie door het groentemengsel. Garneer met de rest van de munt en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Schelpjes met courgette, munt & amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schelp­jes met cour­get­te, munt & aman­de­len

1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g artisjokharten

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken.

3
  • 1 el olijfolie
  • 300 g courgette

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten.

4

Voeg de courgette en knoflook toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 min. mee. Schep regelmatig om.

5
  • 150 g oven roasted amandelen

Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en hak de amandelen grof.

6
  • 15 g munt

Voeg de artisjokharten, peper en eventueel zout toe aan het groentemengsel en verwarm nog 2 min. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

7
  • 3 el olijfolie frisse citroen

Meng de pasta, amandelen, de helft van de munt en de citroenolie door het groentemengsel.

8

Garneer met de rest van de munt en serveer. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.