Herfst­sa­la­de met ge­bak­ken pad­den­stoe­len

Een salade vol aardse smaken.

(364)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een salade vol aardse smaken. 4 personen
3 364

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met 2 el olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.
  2. Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelenmelange in stukken en de kastanjechampignons in plakjes. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de oregano, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. gaar. Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op.
  3. Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen. Pers de knoflook erboven, snipper de sjalot en voeg toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de courgette, paddenstoelen, amandelen en de dressing.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Herfstsalade met gebakken paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­sa­la­de met ge­bak­ken pad­den­stoe­len

1
1
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie

Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.

3
3
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelenmelange in stukken en de kastanjechampignons in plakjes.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de oregano, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. gaar.

5
5

Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 tl Franse mosterd

Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen.

7
7
  • 1 sjalot
  • ½ teen knoflook

Snipper de sjalot. Pers de knoflook erboven, voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 150 g rucolaslamelange
  • 4 el oven roasted amandelen

Schep de sla om met de courgette, paddenstoelen, amandelen en de dressing.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.