Plaat­piz­za met spi­na­zie en brie

Vrienden over de vloer? Deze zelfgemaakte pizza gaat erin als koek!

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vrienden over de vloer? Deze zelfgemaakte pizza gaat erin als koek! 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Hak de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak 5-6 min. tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Laat de spinazie uitlekken. Druk het overtollig vocht eruit. Kneed in een kom de pizzamix met de rest van de olie en het water met en de mixer tot een samenhangend deeg. Kneed met de hang tot soepel deeg.
  3. Rol op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uit tot een dunne rechthoekige lat. Vet de bakplaat in. Bekleed de bakplaat met de deeglap. Bestrijk het deeg met de pastasaus, laat de randen vrij.
  4. Verdeel de spinazie over de pizza. Snijd de brie in dunne plakken en leg op de spinazie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Snijd in stukken en serveer.

Tip:

prijs per persoon 2.20 (eind april/mei 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza met spinazie en brie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za met spi­na­zie en brie

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 600 g panklare spinazie

Verwarm de oven voor op 225 °C. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak 5-6 min. tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 pak mix voor pizzabodem
  • 2 el olie
  • 250 ml water

Laat de spinazie uitlekken. Druk het overtollig vocht eruit. Kneed in een kom de pizzamix met de rest van de olie en het water met en de mixer tot een samenhangend deeg. Kneed met de hang tot soepel deeg.

3
3
  • 360 ml sugo pastasaus pikant

Rol op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uit tot een dunne rechthoekige lat. Vet de bakplaat in. Bekleed de bakplaat met de deeglap. Bestrijk het deeg met de pastasaus, laat de randen vrij.

4
4
  • 300 g brie

Verdeel de spinazie over de pizza. Snijd de brie in dunne plakken en leg op de spinazie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Snijd in stukken en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.