Spa­ghet­ti to­nijn­saus

Waarom dit pastagerecht zo goed voor je is? Vanwege de vele groentesoorten én de goede vetten in de tonijn.

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Waarom dit pastagerecht zo goed voor je is? Vanwege de vele groentesoorten én de goede vetten in de tonijn. 4 personen
3 193

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat het geheel 10 min. stoven op laag vuur. Voeg de tonijn toe en warm nog 2 min. door.
  2. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Lekker met rucola erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti to­nijn­saus

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 aubergine

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee.

2
2
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie

Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat het geheel 10 min. stoven op laag vuur. Voeg de tonijn toe en warm nog 2 min. door.

3
3
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Lekker met rucola erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.