Pasta­scho­tel met groe­ne as­per­ges

Asperges hoeven niet per se gekookt te worden. Ook in de oven worden ze heerlijk.

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Asperges hoeven niet per se gekookt te worden. Ook in de oven worden ze heerlijk. 4 personen
3 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook ze 1 min. en neem ze uit de pan en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Kook de penne in het aspergewater volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de paprika fijn.
  3. Giet de penne af en schep ze in de ovenschaal om met de paprika, iets minder dan de helft van de gemalen kaas en wat peper en zout en verdeel de penne regelmatig. Leg de asperges op de pasta. Klop de eieren los met de melk en de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Lepel het eiermengsel over de asperges. Bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd het gerecht in stukken en serveer.
video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 22-23

Pastaschotel met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met groe­ne as­per­ges

1
1

Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook.

2
2
  • 2 bosjes groene asperges

Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook ze 1 min. en neem ze uit de pan en spoel ze in een vergiet onder koud water af.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3
  • 300 g penne rigate

Kook de penne in het aspergewater volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

5
5
  • 1 el olijfolie

Vet de ovenschaal in met olie.

6
6
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 75 g gemalen jonge kaas

Giet de penne af en schep ze in de ovenschaal om met de paprika, gemalen kaas en wat peper en zout en verdeel de penne regelmatig.

8
8

Leg de asperges op de pasta.

9
9
  • 6 scharreleieren
  • 300 ml melk
  • 100 g gemalen jonge kaas

Klop de eieren los met de melk en de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.

10
10

Lepel het eiermengsel over de asperges. Bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

11
11

Snijd het gerecht in stukken en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.