Mez­ze­lu­ne met groe­ne as­per­ges

Supersnelle pasta met asperges. Groot voordeel: je hoeft deze groene variant niet te schillen.

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnelle pasta met asperges. Groot voordeel: je hoeft deze groene variant niet te schillen. 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook met de doperwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd de knoflook in plakjes en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 min. Voeg de groenten toe en bak op laag vuur 4 min.
  3. Bereid ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas.
  4. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de groenten en meng de boter erdoor. Voeg de pasta toe en bestrooi met de kaas.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Mezzelune met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­ze­lu­ne met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 700 g groene asperges
  • 200 g verse doperwten

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook met de doperwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook in plakjes en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 min. Voeg de groenten toe en bak op laag vuur 4 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 500 g mezzelune ricotta spinazie
  • 100 g Pecorino Romano

Bereid ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas.

4
4
  • 1 citroen
  • 40 g boter

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de groenten en meng de boter erdoor.

5
5

Voeg de pasta toe en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.