Pen­ne met groe­ne as­per­ges

Door de asperges te grillen, blijven ze lekker knapperig.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de asperges te grillen, blijven ze lekker knapperig. 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in 4 stukken. Meng de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de asperges 4 min. Keer halverwege.
  2. Doe ondertussen de ratatouille en romaatjes in een pan en verhit 4 min. Roer af en toe en druk de romaatjes plat met de achterkant van een lepel. Giet de pasta af en vang ½ kopje kookvocht op. Doe dit bij de ratatouille. Scheur de blaadjes basilicum en rasp de kaas.
  3. Schep de pasta en de asperges erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Garneer de pasta met het basilicum en de kaas.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 370 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Penne met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in 4 stukken.

3
3
  • 1 el olijfolie

Meng de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de asperges 4 min. Keer halverwege.

4
4
  • 375 g ratatouille à la Provençale
  • 250 g romaatjes

Doe ondertussen de ratatouille en romaatjes in een pan en verhit 4 min. Roer af en toe en druk de romaatjes plat met de achterkant van een lepel.

5
5
  • 100 g Twijfelaar 50+
  • 7½ g verse basilicum

Giet de pasta af en vang ½ kopje kookvocht op. Doe dit bij de ratatouille. Scheur de blaadjes basilicum en rasp de kaas.

6
6

Schep de pasta en de asperges erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Garneer de pasta met het basilicum en de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.