Tar­taar met re­mou­la­de­saus en groen­teroer­bak

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
4 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roerbak de krieltjes in 2 el olie goudbruin en gaar in ca. 20 minuten. Kook de sperziebonen in ruim kokend water 5 minuten. Snipper 1 1/2 ui grof.
  2. Schep na 10 minuten de gesnipperde ui en de champignons bij de krieltjes en roerbak 5 minuten. Voeg de sperziebonen toe. Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Grill ze in de grillpan aan beide kanten 3 minuten, zodat ze vanbinnen nog rosé zijn. Snijd de augurken en de halve ui zeer fijn, schep ze door de mayonaise (remouladesaus) en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de tartaartjes op 4 borden en schep op elk een lepel van de remouladesaus. Schep de krieltjes en de sperziebonen erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.