Tar­taar met room­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verdeel de pommes duchesse over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 25 min. in de oven.
  2. Verhit na 15 min. de olie in een koekenpan. Bak de tartaartjes 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Snijd de champignons in plakjes. Bak de champignons in het achtergebleven bakvet 3 min.
  3. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg aan de champignons toe. Leg de tartaartjes in de pan en warm nog 2 min. door.
  4. Kook ondertussen de snijbonen 4 min. in een pan ruim kokend water. Giet af en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tartaartjes, pommes duchesse en snijbonen over 4 borden en schep de champignon-pepersaus over het vlees.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tartaar met roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­taar met room­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 600 g pommes duchesse

Verdeel de pommes duchesse over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 25 min. in de oven.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 tartaartjes

Verhit na 15 min. de olie in een koekenpan. Bak de tartaartjes 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

4
4
  • 250 g champignons

Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Snijd de champignons in plakjes.

5
5
  • 35 g roomsaus

Bak de champignons in het achtergebleven bakvet 3 min. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg aan de champignons toe.

6
6

Leg de tartaartjes in de pan en warm nog 2 min. door.

7
7
  • 600 g Hollandse snijbonen

Kook ondertussen de snijbonen 4 min. in een pan ruim kokend water. Giet af en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de tartaartjes, pommes duchesse en snijbonen over 4 borden en schep de champignon-pepersaus over het vlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.