Fram­bo­zen­tri­f­le

Dit laagjestoetje is zo verrukkelijk, daar wil je alleen maar meer van!

(920)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Dit laagjestoetje is zo verrukkelijk, daar wil je alleen maar meer van! 4 personen
4 920

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • handmixer
  • hoge glazen schaal (1 à 1 1/2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de eierkoeken in kleine stukjes. Schenk de siroop over de stukjes eierkoek. Klop slagroom stijf met een garde of een mixer. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de eierkoek.
  2. Schep de vanillekwark, 1/4 van de frambozen en de helft van de slagroom erop. Schep opnieuw 1/4 frambozen, de rest van de eierkoek en kwark erover. Dit afdekken met een laag van 1/4 van de frambozen en slagroom.
  3. Eindig ten slotte met de rest van de frambozen. Zet de trifle minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen. Garneer vlak voor serveren met de blaadjes munt en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip:

U kunt de trifle 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en garneer vlak voor serveren met munt en poedersuiker.

variatietip:

Wordt de trifle geserveerd aan volwassenen? Vervang de siroop eventueel door zoete dessertwijn of frambozenlikeur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Frambozentrifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­tri­f­le

1
1
  • 4 eierkoeken
  • 50 ml frambozensiroop
  • 125 ml slagroom

Snijd de eierkoeken in kleine stukjes. Schenk de siroop over de stukjes eierkoek. Klop slagroom stijf met een garde of een mixer.

2
2

Bedek de bodem van de schaal met de helft van de eierkoek.

3
3
  • 225 g vanillekwark
  • 62½ g frambozen

Schep de vanillekwark, frambozen en de helft van de slagroom erop.

4
4
  • 62½ g frambozen
  • 225 g vanillekwark

Schep opnieuw frambozen, de rest van de eierkoek en kwark erover.

5
5
  • 62½ ml slagroom
  • 62½ g frambozen

Dit afdekken met een laag frambozen en slagroom.

6
6
  • 62½ g frambozen

Eindig ten slotte met frambozen. Zet de trifle minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.

7
7
  • 6 bladen munt
  • 1 el poedersuiker

Garneer vlak voor serveren met de blaadjes munt en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip:

U kunt de trifle 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en garneer vlak voor serveren met munt en poedersuiker.

variatietip:

Wordt de trifle geserveerd aan volwassenen? Vervang de siroop eventueel door zoete dessertwijn of frambozenlikeur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.