Fram­bo­zen­toe­tje

Alle lagen lekker! (En alle dagen ook trouwens.)

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Alle lagen lekker! (En alle dagen ook trouwens.) 6 personen
3 23

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de frambozen 30 minuten ontdooien. Dan snij je de eierkoeken in kleine stukjes, doe ze in een kom.
  2. Giet beetje bij beetje de limonadesiroop over de eierkoeken. Klop de slagroom stijf met een mixer of garde. Het moet eruitzien zoals de slagroom op een taart.
  3. Maak de verschillende laagjes in de glaasjes. Bijvoorbeeld een laagje frambozen, een laagje eierkoek, een laagje slagroom, dan weer een laagje frambozen, dan een laagje vanillekwark en op het einde weer een laagje eierkoek.
  4. Zet het toetje minimaal 1 uur in de koelkast. Als extra kan je er ook nog wat chocolade, bijvoorbeeld chocoladehagel, over doen.
video

Toe­tje ver­sie­ren

Allerhande kids - 01:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Frambozentoetje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­toe­tje

1
1
  • 250 g frambozen
  • 4 eierkoeken
  • 50 ml frambozenlimonadesiroop
  • 125 ml verse slagroom

Laat de frambozen 30 minuten ontdooien. Snijd dan de eierkoeken in kleine stukjes. Doe ze in een kom. Giet beetje bij beetje de limonadesiroop over de eierkoeken. Klop de slagroom stijf met een mixer of garde.

2
2
  • 50 ml frambozenlimonadesiroop
  • 125 ml verse slagroom

Giet beetje bij beetje de limonadesiroop over de eierkoeken. Klop de slagroom stijf met een mixer of garde. Het moet eruitzien zoals de slagroom op een taart.

3
3
  • 450 g vanillekwark

Maak de verschillende laagjes in de glaasjes. Bijvoorbeeld een laagje frambozen, een laagje eierkoek, een laagje slagroom, dan weer een laagje frambozen, dan een laagje vanillekwark en op het einde weer een laagje eierkoek.

4
4

Zet het toetje minimaal 1 uur in de koelkast. Als extra kan je er ook nog wat chocolade, bijvoorbeeld chocoladehagel, over doen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.