Char­lot­te met fram­bo­zen­schuim­ijs

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(495)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 8 personen
4 495

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal met rechtopstaande rand (2,5 l)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop alles goed door. Breek de schuimkransjes in grove stukken. Spatel eerst de diepvriesframbozen en daarna de stukken schuim erdoor.
  2. Bekleed de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten dicht tegen elkaar tegen de wand van de schaal. Schep het frambozenschuimmengsel in het midden en strijk de bovenkant glad. Laat de charlotte in de diepvriezer in 4 uur stevig worden.
  3. Schaaf vlak voor het omkeren van de charlotte de chocolade. Leg een schaal omgekeerd op de ovenschaal, keer ze samen en laat de charlotte op de schaal glijden. Verwijder het stuk bakpapier van de bovenkant. Garneer de charlotte met de verse frambozen en de chocoladeschaafsel.

bereidingstip:

Lijkt de slagroom net boter? Als slagroom te warm is als je 'm gaat kloppen, wordt het een vlokkerige, boterachtige massa. Zorg er dus voor dat de slagroom altijd koel is. Om elke mislukking uit te sluiten, kun je zelfs de kom en de garde in de koelkast zetten voor je gaat kloppen. Klop trouwens altijd in dezelfde richting, dan wordt de slagroom steviger. En als je de suiker pas na het kloppen toevoegt, krijgt de room meer volume.

bewaartip:

Werkschema. 2-3 dagen van tevoren: charlotte met frambozenschuimijs maken en in de vriezer bewaren. Haal de charlotte ruim voor opdienen uit de vriezer, zodat deze makkelijk te snijden is.

video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Charlotte met frambozenschuimijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Char­lot­te met fram­bo­zen­schuim­ijs

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 300 g Griekse yoghurt

Klop in een kom de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop alles goed door.

2
2
  • 125 g schuimkransjes

Breek de schuimkransjes in grove stukken.

3
3
  • 300 g frambozen

Spatel eerst de diepvriesframbozen en daarna de stukken schuim erdoor.

4
4
  • 175 g lange vingers

Bekleed de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten dicht tegen elkaar tegen de wand van de schaal.

5
5

Schep het frambozenschuimmengsel in het midden en strijk de bovenkant glad. Laat de charlotte in de diepvriezer in 4 uur stevig worden.

6
6
  • 50 g pure chocolade

Schaaf vlak voor het omkeren van de charlotte de chocolade.

7
7

Leg een schaal omgekeerd op de ovenschaal, keer ze samen en laat de charlotte op de schaal glijden.

Tip: Laat de charlotte niet los? Houd de schaal met de charlotte erin dan een paar seconden in een bak met heet water. De buitenkant van de charlotte zal nu een beetje smelten, waardoor hij gegarandeerd loslaat.

8
8
  • 125 g verse frambozen

Verwijder het stuk bakpapier van de bovenkant. Garneer de charlotte met de verse frambozen en de chocoladeschaafsel.

bereidingstip:

Lijkt de slagroom net boter? Als slagroom te warm is als je 'm gaat kloppen, wordt het een vlokkerige, boterachtige massa. Zorg er dus voor dat de slagroom altijd koel is. Om elke mislukking uit te sluiten, kun je zelfs de kom en de garde in de koelkast zetten voor je gaat kloppen. Klop trouwens altijd in dezelfde richting, dan wordt de slagroom steviger. En als je de suiker pas na het kloppen toevoegt, krijgt de room meer volume.

bewaartip:

Werkschema. 2-3 dagen van tevoren: charlotte met frambozenschuimijs maken en in de vriezer bewaren. Haal de charlotte ruim voor opdienen uit de vriezer, zodat deze makkelijk te snijden is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.