Man­go-char­lot­te

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 stuks
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 20 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Bedek het papier met lange vingers, met de gesuikerde kant naar boven. Halveer de rest van de lange vingers in de breedte. Zet de helften rechtop tegen de zijkant van de vorm, met de gesuikerde kant naar buiten.
  2. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd 1/3 in partjes en bewaar afgedekt in de koelkast. Pureer de rest van de mango met een staafmixer. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Meng ondertussen de gepureerde mango met de kwark. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel door de kwark.
  3. Breng in een steelpan het water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel door de kwark en schenk in de taartvorm. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Garneer de charlotte met de partjes mango en de granaatappelpitjes. Neem uit de springvorm en serveer met het lint erom.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Mango-charlotte

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go-char­lot­te

1
1

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.

2
2
  • 175 g lange vingers

Bedek het papier met lange vingers, met de gesuikerde kant naar boven.

3
3

Halveer de rest van de lange vingers in de breedte. Zet de helften rechtop tegen de zijkant van de vorm, met de gesuikerde kant naar buiten.

4
4
  • 2 mango's

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd 1/3 in partjes en bewaar afgedekt in de koelkast.

5
5

Pureer de rest van de mango met een staafmixer.

6
6
  • 500 g volle Franse kwark
  • 6 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Meng ondertussen de gepureerde mango met de kwark.

7
7
  • 50 g suiker
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel door de kwark.

8
8
  • 2 el kraanwater

Breng in een steelpan het water tegen de kook aan en neem van het vuur.

9
9

Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost.

10
10

Spatel door de kwark en schenk in de taartvorm. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

11
11
  • 60 g granaatappelpitjes

Garneer de charlotte met de partjes mango en de granaatappelpitjes. Neem uit de springvorm en serveer met het lint erom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.