Fram­boos kwark­bol­taart

Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(185)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten... 8 stuks
3 185

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bolvormige schaal 1.5 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een ½ cm en bedek de wand van de schaal ermee. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Prak de frambozen fijn en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.
  2. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker. Spatel de kwark er luchtig door. Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor. Schep in de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de kwarkbol op een bord.

combinatietip:

Lekker met frambozen en aardbeien

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Framboos kwarkboltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­boos kwark­bol­taart

1
1
  • 300 g cakerollen met aardbeienvulling

Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een ½ cm en bedek de wand van de schaal ermee.

2
2
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 g frambozen

Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Prak de frambozen fijn en verwarm 5 min. op middelhoog vuur.

3
3

Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.

4
4
  • 250 ml slagroom
  • 16 g vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 500 g volle Franse kwark

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker. Spatel de kwark er luchtig door.

5
5
  • 200 g frambozen

Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor. Schep in de schaal.

6
6

Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de kwarkbol op een bord.

combinatietip:

Lekker met frambozen en aardbeien

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.