Zo­mer­se si­naas­ap­pel-aard­bei­ti­ra­mi­su

Eenmaal aangesneden zien de kleurrijke lagen in deze tiramisu er nóg smakelijker uit. De geschaafde pure chocolade maakt het feest compleet.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(356)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Eenmaal aangesneden zien de kleurrijke lagen in deze tiramisu er nóg smakelijker uit. De geschaafde pure chocolade maakt het feest compleet. 8 personen
3 356

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van de vruchten en pers uit. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het sinaasappelsap erover.
  2. Snijd de aardbeien in plakjes en doe met de helft van de suiker in een kom. Laat 5 min. staan. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en spatel door de slagroom. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep het sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer 1 el citroensap en de rest van het sinaasappelsap erdoor.
  4. Schep het mengsel op de aardbeien in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien erover. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Schaaf vlak voor het serveren de chocolade erover.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Deze tiramisu is ook erg lekker met 4 el sinaasappellikeur (fles 0.70 liter, slijter). Schep de likeur met de sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel.

Tip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertip:

Serveer koud of op kamertemperatuur.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse sinaasappel-aardbeitiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se si­naas­ap­pel-aard­bei­ti­ra­mi­su

1
1
  • 3 sinaasappels
  • 20 lange vingers

Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van de vruchten en pers uit. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal.

2
2

Schenk de helft van het sinaasappelsap erover.

3
3
  • 500 g aardbeien
  • 2 el fijne kristalsuiker

Snijd de aardbeien in plakjes en doe met de suiker in een kom. Laat 5 min. staan.

4
4
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone

Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en spatel door de slagroom.

5
5

Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep het sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel.

7
7

Roer 1 el citroensap en de rest van het sinaasappelsap erdoor.

8
8

Schep het mengsel op de aardbeien in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien erover.

9
9
  • 50 g pure chocolade

Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Schaaf vlak voor het serveren de chocolade erover.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Deze tiramisu is ook erg lekker met 4 el sinaasappellikeur (fles 0.70 liter, slijter). Schep de likeur met de sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel.

serveertip:

Serveer koud of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.