Va­nil­le­taartjes met ge­ka­ra­me­li­seer­de vijg

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelrasp en slagroom tegen de kook aan verwarmen, iets laten afkoelen. Intussen vijgen in plakken snijden. In kom kwark en slagroom door elkaar roeren.
  2. In koekenpan boter smelten. Poedersuiker, 2 eetlepels sinaasappelsap (rest wordt niet gebruikt), balsamicoazijn en 1 eetlepel water door boter roeren en mengsel tot siroop roeren. Plakken vijg ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Gebaksschelpen of pasteibakjes op vier borden zetten. Bij pasteibakjes kapje eruitsnijden. Kwark in bakjes scheppen en taartjes beleggen met warme vijgen. Siroop rond taartjes druppelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.