Ge­pof­te aard­ap­pe­len met ho­ning­kar­bo­na­des

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 77

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetronfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer de honing, de olie en de tijm door elkaar, bestrijk de karbonades hiermee. Laat 5 min staan. Verwarm een antiaanbakpan. Bak de karbonades in 15 min. aan weerszijden bruin en gaar. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in magnetronfolie. Pof ze in 7 min. op vol vermogen in de magnetron. Roer de mosterd door de boter. Serveer de warme aardappelen met de mosterdboter. Lekker met sperziebonen of spruitjes.

Tip:

De aardappels kunnen ook in de oven worden gepoft. Verpak ze dan in aluminiumfolie (zoals op de foto te zien is). Verwarm de oven dan voor op 175 °C. En pof ze in een uur gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.