Ho­ning-mos­terd­kar­bo­na­de met ge­pof­te aard­ap­pel

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 1 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In pan bevroren spinazie met 1 el boter ca. 15 min. verwarmen, af en toe roeren. In kom helft van mosterd mengen met honing, zout en peper. In andere kom saus roeren van zure room, rest van mosterd, zout en peper. Karbonade met mosterd-honingmengsel insmeren. In koekenpan boter verhitten en karbonade ca. 10 min. op matig vuur bruin en gaar bakken. Aardappels schoonboenen en met vork rondom inprikken. In magnetron aardappels in 6-7 min. op vol vermogen (700 watt) gaarpoffen; halverwege omdraaien. Aardappels op bord leggen, in lengte opensnijden en vullen met mosterdroomsaus. Spinazie en karbonade naast aardappels serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.