Lauw­war­me aard­ap­pel­sa­la­de met mos­terd­kar­bo­na­des

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar in 25 minuten. Snijd de courgettes in stukken van 6 cm en snijd deze in de lengte in plakken. Meng de honing met 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel olie en wat zout en peper en bestrijk de courgetteplakken en karbonades hiermee. Rooster de karbonades aan beide kanten 5-6 minuten en de courgetteplakken aan beide kanten 2-3 minuten.
  2. Klop een dressing van de rest van de mosterd en de olie met de azijn en wat zout en peper. Pel de warme aardappelen en snijd ze in de lengte in plakken. Schep ze om met de pittige rauwkost en de dressing. Serveer de lauwwarme aardappelsalade met de geroosterde karbonades en courgettes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 28-29

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.