Ge­gra­ti­neer­de aard­ap­pe­len

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kaas met 2 tl rasp, de boter, knoflook, tijm en zout.
  2. Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze in de lengte tot halverwege in en duw ze iets open. Verdeel het kaasmengsel over de aardappelen. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.
  3. U kunt dit aardappelgerecht een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 200 °C.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.