Soes­jes met zalm­mous­se

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 25 personen
3 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak (met kartelmond met grote opening)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken. Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen. Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.
  2. Zalm fijnhakken. Limoen goed schoonboenen en ca. 1/2 theelepel schil afraspen. Limoen uitpersen, sap over zalm schenken. Slagroom met slagroomversteviger stijfkloppen. Zalm, limoenrasp en basilicum door slagroom scheppen. Mengsel op smaak brengen met peper. Zalmmengsel in spuitzak overdoen. Met scherp mes kapjes van soesjes afsnijden. Soesjes met zalmmengsel vullen en kapjes er weer op zetten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.